Onze merken vleugels

Vleugels sinds 1908

Vleugels en Alb. Hahn, een niet weg te denken combinatie in de wereld van klassieke muziek. In de showroom staan een aantal vleugels speelklaar. Regelmatig ook enkele gebruikte vleugels in zeer goede staat voor aantrekkelijke prijzen.

Onderstaand een kleine opsomming van ons assortiment:

Wendl & Lung (Wenen), sinds 1910 

wllogo

Enkele jaren gelden besloot men de productie in eigen beheer te verplaatsen naar Azië. Onder toezicht van hun eigen technici worden de instrumenten daar met veel succes gebouwd, in 2008 werd deze vleugel de winnaar van de Diapason D’or prijs!

De vleugels zijn leverbaar in diverse modellen (161 cm. 178 cm. en 218 cm.) en in de volgende kleuren.

– zwart hoogglans
– wit hoogglans
– mahonie hoogglans
– noten hoogglans
– kersen

Bekijk de website van Wendl & Lung

Feurich 

Sinds 1851 worden er al Feurich piano’s en vleugels in Duitsland gebouwd. Momenteel wordt dit familiebedrijf geleid door de 5e generatie uit deze Feurich familie. Traditie en kwaliteit staan bij Feurich hoog in het vaandel. Feurich combineert een rijke, warme klank met een heerlijk toucher. Het meest opvallend aan de stijlvolle kast is de authentieke lessenaar.

Als dealer van Feurich vleugels kunnen wij u deze prachtige instrumenten bij ons laten horen en bespelen, de 161 cm., de 178 cm en de 218 concertvleugel. Nieuw en uniek is de mogelijkheid van ingebouwde LED verlichting in de lessenaar, zodat een pianolamp overbodig is!

Nieuw in het assortiment:

Feurich concert grand, dezeis maar liefst 218 cm. lang, en bij ons te bespelen. Voor slechts Euro 21.995,- heeft u een mooie grote nieuwe vleugel die met de Yamaha C7 te vergelijken is.

Alb. Hahn

Alb Hahn vleugel voorkant

Ons bedrijf is al ruim 100 jaar actief in piano’s en pianobouw. Zo ontwikkelden wij met een bekende Duitse pianobouwer een nieuwe Alb. Hahn vleugel van 188 cm. In deze vleugel zijn veel dingen overgenomen van de Steinway A188 cm. vleugel. Ook is de kuip extra dik, veel dikker dan bij bijvoorbeeld Yamaha of Schimmel. Dit waarborgt extra stabiliteit een een langere levensduur.

De zangbodem wordt gemaakt bij de zangbodemfabriek Strunz in Zuid Duitsland. Strunz levert zangbodems aan vele bekende Duitse pianofabrieken. Voor de besnaring is ook gekozen voor de beste kwaliteit; nl. de Duitse staalbesnaring van Röslau. Bij de hamerkoppen, essentieel voor de toonvorming en het verkrijgen van de warme volle klank, is gekozen voor de Duitse hamerkoppen van Abel (net als b.v. bij Steinway & Sons).

De assemblage wordt, net als bij de huidige Alb. Hahn piano, gedaan in China onder streng toezicht van eigen (Duitse) pianobouwers. Het resultaat is een oerdegelijke vleugel met een Europese warme, dragende toon. Tegen een prijs die ca. 10.000 euro lager ligt dan een Yamaha CIII, Essex, Boston 178 cm, Kawai 178 cm. of een Schimmel 160 cm.

Kenmerken:

188 cm. lang
Extra stevige kuip
3 pedalen
Röslau besnaring
Strunz zangbodem
Abel hamerkoppen
Europese intonatie / toon
5 jaar garantie

Petrof 

Petrof vleugel

Petrof is Europa’s grootste fabrikant van piano’s en vleugels. Vanaf de oprichting heeft Petrof meer dan 540.000 piano’s en vleugels verkocht in de hele wereld. Petrof bouwt instrumenten voor iedereen. Van beginner tot concertpianist. Voorbeelden van de laatste groep zijn Wilhelm Kempff, Swiatoslaw Richter, Hiroko Nakamura als vertolkers van klassieke muziek. Maar ook jazz- en pop-sterren als Herbie Hancock, Oscar Peterson, Udo Jürgens, Charles Aznavour, Mireille Mathiéu treden op met Petrof.

Natuurlijk is het geen toeval dat zovele amateur en professionele pianisten op Petrof spelen. De kwaliteit van de Petrof vleugels is in zijn prijsklasse onovertroffen.

Bekijk de website van Petrof