Wereldlichtjesdag in het Noorderplantsoen 8 december 2013

Bron: Wereldlichtjesdag.nl

De grote vijver in het Noorderplantsoen in Groningen, vol met drijvende lichtjes. Een gelegenheid om kinderen die gemist worden, te herdenken.

Elk jaar op de tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd. Dit jaar, op zondag 8 december, staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Het initiatief voor Wereldlichtjesdag (WLD) is genomen om overleden kinderen die gemist worden te herdenken. Wereldwijd leven we in verschillende tijdzones. Zo wordt er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen aangestoken voor een overleden kind. Samen zorgen we ervoor dat er op deze manier over de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat.

Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd. Er komen mensen van alle leeftijden. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Wereldlichtjesdag start om 18.45 uur bij de vijver in het Noorderplantsoen. Ook voor kinderen die hun broertje of zusje willen herdenken, zijn er lichtbootjes om te laten drijven.

Vanaf 18.30 tot 19.45 uur is iedereen welkom.

Na afloop is het mogelijk na te praten onder het genot van een kop warme chocolademelk.

Lichtbootjes  en lucifers zijn beschikbaar. En het herfstweer houdt ons niet tegen.

Heel graag tot dan!